Yrityksen pilvikartoitus

Eri yrityksillä on erilaisia tarpeita ja mahdollisuuksia, miten pilvipalveluja voidaan parhaiten hyödyntää mahdollistamaan paremman liiketoiminnan. Me voimme kartoittaa teidän liiketoimintaprosessinne, operaatiot ja nykyiset työkalut ja laatia suunnitelman, miten niitä voitaisiin tehostaa pilvityökaluilla ja -palveluilla. 

(IaaS = Infrastrure as a Service)

Suuri osa yritysten IT infrasta voidaan virtualisoida ja tuottaa pilvipalveluna. Esim. Amazonin, Microsoftin tai Googlen pilvialustalta. Tämä tarkoittaa, että palvelinrauta, palomuurit, kytkimet ja useat muut laitteet näyttäytyvät asiakkaalle virtuaalisina laitteina, joilla kuitenkin voidaan rakentaa loogisia ratkaisuja kuten esim. kuormajaettu palvelinklusteri.  

Asiakas ylläpitää konfiguraatioita, käyttöjärjestelmiä ja kaikkea virtuaaliraudasta ylöspäin. Virtuaaliraudan ylläpito kuitenkin on monessa suhteessa vaivatonta vanhaan malliin verrattuna. 

Automatisoidut pilviratkaisut

Yksi pilviratkaisujen hyödyistä on, että palvelussa käytettävää kapasiteettia pystytään säätään huomattavasti paremmin kuin vanhoilla ratkaisuilla. Esim. palvelinklusteriin saadaan helposti automatiikalla lisättyä uusia noodeja. 

Toisaalta jotain harvemmin tarvittavaa sovellusalustaa voidaan esim. käyttää vain tarvittaessa, jolloin siitä maksetaankin vain käytettyjen tuntien mukaisesti. 

Skriptauksella pystytään toteuttamaan rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia. Jos esim. järjestelmässä täytyy valvoa jotain asiaa jatkuvasti ja tarvittaessa muutaman kerran vuorokaudessa tehdä raskaita eräajoja, voidaan pitää 24h päällä jotakin hyvin edullista virtuaalikonetta, joka sitten tarvittaessa automaattisesti käynnistää vaikkapa 32 core CPU koneen murskaamaan numerot hyvin vauhdikkaasti. 

Virtuaalikoneet vs. Containerit

Mikä on paras alusta sovelluksellesi tai palvelullesi: virtuaalikone, kuormatasattu klusteri vai containerit? Riippuu käyttötapauksesta, mutta me voimme auttaa kaikkien näiden kanssa. 

Docker containerit ovat loistava työkalu joihinkin backend-palveluihin. Hallinta on suoraviivaisempaa ja tehokkaampaa kuin virtuaalikoneilla ja containereita pystytään skaalaamaan hyvin tehokkaasti. 

Please reload

© 2017 ProPeople Suomi Oy